Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan’ın ailesi onları yalnız bırakmadı

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Çengelköy’de vurularak şehit olan Halil Kantarcı’nın oğulları Ali Cihat ve Ömer’in sünnet törenine devlet erkanından birçok isim katıldı.



Tören sonrası açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Bir daha 15 Temmuz olacak olursa 80 milyon, 80 milyon tane Halil Kantarcı olur” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışılan hain darbe giriÅŸiminde Çengelköy’de yaÅŸanan olaylar sırasında iki yerinden vurularak ÅŸehit olan Halil Kantarcı’nın 9 yaşındaki oÄŸlu Ali Cihat ve bir yaşındaki oÄŸlu Ömer’in sünnet törenine devlet erkanından çok sayıda isim katıldı. Ãœsküdar’daki BoÄŸaziçi YaÅŸam Merkezinde düzenlenen sünnet törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve eÅŸi Esra ErdoÄŸan Albayrak’ın yanı sıra Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, kızı Sümeyye ErdoÄŸan Bayraktar ile eÅŸi Selçuk Bayraktar, Ãœmraniye Belediye BaÅŸkanı Hasan Can, Sultanbeyli Belediye BaÅŸkanı Hüseyin Keskin, Kağıthane Belediye BaÅŸkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra sanat dünyasının ünlü isimleri de katıldı.

Sünnet törenine katılan protokol üyeleri 15 Temmuz gazilerinin bulunduğu masaya giderek, onlara teşekkür edip hatıra fotoğrafı çektirdi. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı sünnet törenin sonundan şehidin ailesinin çektirdiği aile fotoğrafından protokol üyeleri de yer aldı.

“BÄ°R DAHA 15 TEMMUZ OLACAK OLURSA 80 MÄ°LYON, 80 MÄ°LYON TANE HALÄ°L KANTARCI OLUR”

15 Temmuz ÅŸehidi Halil Kantarcı’nın çocuklarının sünnet töreninde açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Halil Kantarcı için ne kadar söz söylesek hepsi az kalır. Halil kardeÅŸim 15 Temmuz gecesi 246 tane ÅŸehidimizden bir tanesi ama 80 milyon içinde hepimiz içinde çok büyük bir rol model oldu. Halil kardeÅŸim sadece üç tane evladı için deÄŸil, milyonlarca evladımız için bir rol model oldu. Biz bugün dost olarak, bir arkadaÅŸ, kardeÅŸ olarak buraya gelip bir vecibemizi yerine getirdik. Buraya gelerek biraz olsun acılarını paylaÅŸma, mutlu günlerinde yanlarında olma noktasında bir arada olduk. Allah bu millete bir daha 15 Temmuz yaÅŸatmasın en büyük duamız. Ama bir daha 15 Temmuz olması noktasına birileri yeltenirse 80 milyon icabında 80 milyon Halil Kantarcı olur. Türkiye bütün bu sıkıntılara raÄŸmen çok daha iyi olacak. Bugünümüz dünden, yarınımızda bu günden daha iyi olacak” dedi.

 

“HÃœZÃœNLÃœ GÃœNLERÄ°NDE YANLARINDA OLDUK, MUTLU GÃœNLERÄ°NDE DE YANLARINDA OLALIM Ä°STEDÄ°M”

Åžehit Halil Kantarcı’nın çocukların sünnetine katılarak, tören sonrası açıklamalarda bulunan CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın oÄŸlu Bilal ErdoÄŸan, “Aileyle yakında oturuyoruz ve aileyi kendimize yakın hissettiÄŸimiz için sünnetlerine gelmek istedik. Bu ailenin hayatlarının normale dönmesi ve mutlu mesut bir ÅŸekilde yaÅŸayabilmeleri için onların yanında olmak istedik. Tören çok güzel geçti ve çocuklar çok mutluydu. Ä°nÅŸallah hayatlarının devamında babalarının anısını yaÅŸatan, ona layık çocuklar ve aynı zamanda da hayatlarının kalanında mutlu mesut olarak büyürler. Zaten hüzünlü günlerinde her zaman yanlarında olduk, mutlu günlerinde de onların yanında olalım” diye konuÅŸtu.

“ÅžEHÄ°T BABASI OLDUÄžUM İÇİN GURURLUYUM”

Torunlarının sünnet töreninde duygularını anlatan Ali Kantarcı, “Åžehit babası olduÄŸum için gururluyum. Torunlarımın mürüvvetini gördüğüm için sevinçliyim. Her ÅŸeyin Allah’ın yazısı diyorum. Rabbim hakkımızda hayırlısı buydu, bunu nasip etti, buna da kabulüm. Allah herkesten razı olsun çok ilgi alaka gördük, taziyede bulundular. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Bundan dolayı herkese candan teÅŸekkür ediyorum” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.